[ Pobierz całość w formacie PDF ]
.Seks przez telefon, dziś wieczorem, okołodziesiątej mojego czasu?To: LauraFrom: BrunoRe:re:re:re:re:re: już tu jestemMmmmmm.Było miło.Zpij dobrze,To: BrunoFrom: LauraRe:re:re:re:re:re:re: już tu jestemPrawda? Ty też.Co na śniadanie?To: LauraFrom: BrunoRe:re:re:re:re:re: już tu jestemZabaioneLRT Musisz wiedzieć, że to jedno z tutejszych wiejskich dań śniadaniowych.Utrzyj do białości sześć świeżych żółtek z trzema łyżkami cukru pudru,domieszaj szklankę wytrawnego białego wina.Przelej do miski, wstaw dogarnka z lekko wrzącą wodą i ubijaj.Napuchnie na gęstą pianę.Pycha.Podawaj ze szparagami, tostami, babeczkami, piersiami.To: BrunoFrom: LauraRe:re:re:re:re:re:re:re:re: już tu jestemTo zabaione.czysta rozkosz.Lucy pyta, czy może Cię przejąć, gdy-bym Cię kiedyś zdradziła? A tymczasem, co na obiad?To: LauraFrom: BrunoRe:re:re:re:re:re:re:re:re:re: już tu jestemSaltimboccaTo typowe rzymskie danie.Na dwie osoby będą Ci potrzebne cztery plastry cielęciny.Owiń je wpergamin i rozbij bardzo cienko wałkiem do ciasta.Na każdym kawałkupołóż plasterek prosciutto i parę listków świeżej szałwii.Tradycyjnie prze-bija się wszystko razem wykałaczką ale uważam, że łatwiej jest złożyć jena pół i docisnąć tym samym wałkiem.Obtocz je mąką z solą i pieprzem,możesz też dodać parę płatków chilli.Pózniej smaż je nie dłużej niż minutępo każdej stronie.Zdejmij z patelni i trzymaj w cieple.Dolej szklankę bia-łego wina albo marsali i szybko podgrzej, żeby sos był zawiesisty.Dodajtrochę masła i soku z cytryny przed oblaniem mięsa.LRT To: BrunoFrom: LauraRe:re:re:re:re:re:re:re:re:re:re: już tu jestemUmiem już robić sos beszamelowy! Martha mówi, że mam talent.Zjemy jutro razem kolację?To: LauraFrom: BrunoRe:re:re:re:re:re:re:re:re:re:re:re: już tu jestemZ przyjemnością.Ten sam czas, różne kontynenty, to samo danie.Następny przepis zajmie ci trochę więcej czasu, ale wierz mi, jest tegowart.Coda alla yaccinaraBędziesz potrzebować ogona wołowego, ok.1,8 kg, wymytego i pocię-tego w chrząstkach.Obgotuj go przez dziesięć minut i zdejmij szumowiny.Dodaj marchewkę, por, jedną łodygę selera naciowego, trochę pietruszkilub tymianku.Gotuj na wolnym ogniu przez trzy godziny.Jeśli uda Ci siędostać policzek wołowy lub wieprzowy, dodaj go też.Następnie w innym rondlu przesmaż lekko na smalcu lub oliwie drobnopokrajaną cebulę, marchewkę, policzek wieprzowy (albo bekon) i ząbekczosnku.Dodaj posiekaną pietruszkę i ogon wołowy.Dolej pół butelki wy-trawnego białego wina i niech trochę odparuje.Pózniej dorzuć pół tuzinapokrojonych pomidorów (np.półtorej puszki) i dużą łyżkę koncentratu po-midorowego.Gałka muszkatołowa i cynamon też się przydadzą.Duś przezdwie godziny, dolewając, gdy zacznie wysychać, po trochu rosołu z drugie-go garnka.Możesz także dorzucić gotowanego i pokrojonego selera, rodzynków,orzeszków pinii, a nawet trochę gorzkiego kakao.Jeśli tak, dodaj je na sa-mym końcu i przedłuż duszenie o dziesięć minut.LRT BTo: BrunoFrom: LauraRe:re:re:re:re:re:re:re:re:re:re:re:re: już tu jestem Zdejmij szumowiny", co? Historia mojego życia.Udało mi się zdobyćogon wołowy  zajęło mi to wieki i rzeznik, do którego w końcu dotarłam,zapytał, czy to dla psa! W każdym razie już się gotuje.Za chwilę pójdęsprawdzić, czy zmiękł.Mam za sobą kamień milowy: kupiłam polecaną na kursie pierwsząwłoską książkę kucharską, masywny tom napisany z pewnością przezprawdziwą nonnina  oto co ma do powiedzenia na temat robienia maka-ronu: Nie dajcie się skusić przez jedno z tych okropnych urządzeń, któreprzeżuwa jajka i mąkę z jednego końca i wyciska różne kształty pasty zdrugiego.W rezultacie otrzymujemy coś lepkiego i śluzowatego, nawetniewartego wzmianki.A co gorsza mycie tej maszynki może pózniej do-prowadzić do szału".Coś lepkiego i śluzowatego.Trzeba przyznać, że barwny język autorkinasuwa liczne skojarzenia.Mówiłam Ci, że mam zamiar nauczyć się robić makaron ręcznie? Zo-stanę wtedy prawdziwą włoską gospodynią domową.Zadzwoń dzisiaj wczasie kolacji.Będę jeść w łóżku.LTo: LauraFrom: BrunoRe: zeszły wieczórWiem, że już to mówiłem, ale pomyślałem, że może chcesz to mieć napiśmie: Kocham Cię.BLRT To: BrunoFrom: LauraRe:re: zeszły wieczórJa też.Prawdę mówiąc, robię się cała lepka i śluzowata w najbardziejnieodpowiednich momentach.To: BrunoFrom: LauraRe:re:re: zeszły wieczór.jak dzisiaj, kiedy przyrządzaliśmy warzywa i znalazłam cukinię, którawyglądała zupełnie jak Ty.Dałam jej ukradkiem mały pocałunek.To: LauraFrom: BrunoRe:re:re:re: zeszły wieczórSzczęśliwa cukinia.Oto niezły przepis na antipasto:Smażone kwiaty cukiniiWez męskie kwiaty (z łodygi), a nie żeńskie (z owocu)  męskie sąbardziej kruche.Muszą być świeże i jędrne.W Rzymie czasem nadziewa-my kwiaty odrobiną mozzarelli i anchois przed smażeniem.Zrób ciasto z 135 g mąki, soli, pieprzu, gałki muszkatołowej, dwóch ły-żek oliwy i dwóch żółtek (zachowaj białka).Stopniowo dodawaj sześć ły-żek białego wina i sześć łyżek wody, może trochę więcej  tyle żeby cia-sto było kremowe.Zostaw na pół godziny.Potem ubij białka na sztywno idomieszaj [ Pobierz całość w formacie PDF ]

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • lunamigotliwa.htw.pl
  •